נגישות
  • ניווט בעזרת מקלדת
  • התאמה לעוורי צבעים (גווני שחור/לבן)
  • התאמה לכבדי ראיה (צבעוניות הפוכה)
  • פונט נגיש
  • AAA
  • ביטול הנגישות (תצוגה רגילה)
0

1-700-723-723

  • נוסף לסל קניות:

המוצר התווסף בהצלחה

מתכון בריא - קומפוט חורפי עם אגס אפוי

קינוח חורפי משגע קומפוט חורפי עם אגס אפוי ממולא קרם אבוקדו ואגוזים

החומרים:

לאגסים:

5 אגסים בשלים ומוכנים לאכילה, עם גבעול, בקליפתם

לקרם אגוזים*אבוקדו:

1/2 אבוקדו בינוני (כ-100 גרם נטו ללא קליפה וגרעין), בשל אך קשה
100 מ"ל דבש
1 ביצה
110 גרם אבקת אגוזי לוז (להשיג בחנויות קונדיטוריה)

לקישוט:

100 גרם מקלות שקדים מולבנים

לקומפוט:

1/2 חבילה (125 גרם) אוכמניות קפואות
1 תפוח, מקולף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
2 אגסים, מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
2 שזיפים
1/4 כוס צימוקים כהים
2 כוסות מים
2 מקלות קינמון
2 כפות דבש

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (165 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. האגסים: שוטפים את האגסים, מנגבים וחוצים כל אחד מהם לאורך. מגלענים כל מחצית אגס בעזרת כפית
(או באמצעות כפית פריזיאן), כך שמתקבלים במרכז שני שקעים עגולים.

3. קרם האבוקדו: שמים את האבוקדו במעבד מזון ומעבדים לעיסה חלקה. מוסיפים את הדבש ומעבדים 10 שניות.
מוסיפים את אבקת אגוזי הלוז ומעבדים עוד כדקה, עד לקבלת ממרח סמיך וחלק. מעבירים לשק זילוף או לשקית סנדוויצ'ים עבה שבה גוזרים פתח קטן באחד מהצדדים התחתונים.

4. ממלאים את השקעים במרכז האגסים בקרם האבוקדו והאגוזים, כך שנוצרות גבעות קטנות של קרם. מפזרים למעלה את השקדים. אופים 25 דקות בתנור, עד שהאגסים מזהיבים.

5. בינתיים מכינים את הקומפוט: שמים את כל המרכיבים, פרט לדבש, בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות נוספות על להבה נמוכה, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי והפירות מתרככים (אך עדיין לא הופכים לעיסה). מוסיפים את הדבש ומערבבים קלות. מכים את הלהבה. מצננים מעט.

6. הרכבת המנה: יוצקים מהקומפוט לכוסות הגשה או לגביעי מרטיני רחבים. מניחים במרכז כל כוס 1/2 אגס אפוי ומזליפים מעט מהקומפוט מלמעלה. מגישים

גיוון לקומפוט: אוהבי תבלינים יכולים להוסיף לו 2 מסמרי ציפורן או מעט אגוז מוסקט מגורר.

לקבלת פרטים נוספים צרו עמנו קשר