אוזני המן קלאסיות של מתוקה

FLOWER FINAL
FLOWER FINAL
FLOWER FINAL
אופן ההכנה

הנה הגיע תורו של מתכון לפורים!

אזני המן של מתוקה הן קטנות ואלגנטיות, עשויות מבצק פריך ומרופד דק-דק, עם תוספות שונות ומילוים נהדרים.

נגלה את הסוד של הבצק מנוקד פרג והמילוי המסורתי של פרג.

אוזן המן קלאסית ובלתי נשכחת פרג פרג!

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה יש לעבד אבקת סוכר, חמאה למרקם קרמי.

להוסיף את הביצה ולערבב מיעט,

לאחר מכן להוסיף את היבשים: קמח, פרג שלם ולעבד עד החיבור (להיזהר מלישת יתר).

לניילן את הבצק ולקרר חצי שעה כדי שיהיה נוח לרדד אותו.

לרדד את הבצק עד עובי של 4 מ”מ ולקרוץ עיגולים בקוטר של 6 ס”מ לאוזן המן סטנדרטית.

לסדר את העיגולים הקרוצים על גבי תבנית עם נייר אפייה ולזלף  את מילוי הפרג.

להכנת המילוי:

לחמם חלב וסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד רתיחה ולכבות את האש.

להוסיף את הפרג הטחון ולערבב כ-5 דקות עד שהנוזלים נספחו בפרג. להוסיף קינמון, מוסקט, פירורי עוגיות וחמאה ולטרוף עד איחוד, להוסיף את הריבה, לשמור במקרר עד השימוש.

לחמם תנור ל 170 מעלות.

לסגור לצורת אוזן המן, לאפות 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

*כמות המילוי תספיק לכם ל-2 מנות של הבצק.  תשתמשו בחצי מהמילוי עכשיו ובחצי השני כשתכינו משלוח מנות לשכנה או לגננת, או תכפילו את המתכון לבצק.

רכיבי המתכון

בצק אוזן המן:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס אבקת סוכר מנופה

1 חלמון

1 ביצה

2 וחצי כוסות קמח לבן מנופה

1/8 כוס פרג שלם

מילוי פרג:

1.5 כוסות חלב

1.5 כוס סוכר

4 כוסות פרג טחון טרי

100 גרם חמאה

50 גרם פירורי עוגיות/ שקדים טחונים

1 כפית קינמון

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כוס ריבת שזיפים פובידל

תוכן לפופ אפ