המנה האחרונה הראשונה שהתמחיתי בה בילדותי הייתה ג’לי , ג’לי אדום וצהוב אהבתי אותה כ”כ גם בגלל שהכנתי הכל לבד וגם בגלל שכל פעם אהבתי לעשות אותה קצת אחרת ..
ועכשיו הנה קצת אחרת כשאני ילדה בת 43 , ג’לי אלגנטי
ג’לי שמפניה
1. להכנת הג’לי – מניחים את הג’לטין בקערית, מוסיפים את המים וממתינים מספר דקות עד שהג’לטין ספח את המים והפך ל”ספוגי” .עד שהמים נספגים.
2. מחממים את השמפניה עם הסוכר במיקרוגל כדקה ובוחשים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הג’לטין ומערבבים עד שנמס , מעבירים דרך מסננת ומיד ויוצקים לכוסיות כ- 1/3 מגובהן , מכניסים לקירור
מוס פירות יער
1. מכניסים את כל המרכיבים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כחצי דקה בעזרת בלון המטרפה עד לקבלת קרם אוורירי ויציב (וממש טעים!).
2. בעזרת שק זילוף מזלפים על גבי הג’לי שהתגבש מבעוד מועד בכוסות.
ניתן לקשט בצורה מוצלחת כאוות נפשכם או בעזרת מרכיבים מתאימים אחרים כגון:
• גרגירי רימון, פירות יער
• שברי מרנג
• מקרון פירות אדומים
*מתאים לכ-12 כוסות שמפניה או כ-25 כוסיות שוט
צילום שרית גופן מתוך ספר המתכונים שלנו בהוצאת כתר