הנה הגיע תורו של מתכון לפורים!
אזני המן של מתוקה הן קטנות ואלגנטיות, עשויות מבצק פריך ומרופד דק-דק, עם תוספות שונות ומילוים נהדרים.
נגלה את הסוד של הבצק מנוקד פרג והמילוי המסורתי של פרג.
אוזן המן קלאסית ובלתי נשכחת פרג פרג!
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה יש לעבד אבקת סוכר, חמאה למרקם קרמי.
להוסיף את הביצה ולערבב מיעט,
לאחר מכן להוסיף את היבשים: קמח, פרג שלם ולעבד עד החיבור (להיזהר מלישת יתר).
לניילן את הבצק ולקרר חצי שעה כדי שיהיה נוח לרדד אותו.
לרדד את הבצק עד עובי של 4 מ”מ ולקרוץ עיגולים בקוטר של 6 ס”מ לאוזן המן סטנדרטית.
לסדר את העיגולים הקרוצים על גבי תבנית עם נייר אפייה ולזלף את מילוי הפרג.
להכנת המילוי:
לחמם חלב וסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד רתיחה ולכבות את האש.
להוסיף את הפרג הטחון ולערבב כ-5 דקות עד שהנוזלים נספחו בפרג. להוסיף קינמון, מוסקט, פירורי עוגיות וחמאה ולטרוף עד איחוד, להוסיף את הריבה, לשמור במקרר עד השימוש.
לחמם תנור ל 170 מעלות.
לסגור לצורת אוזן המן, לאפות 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
*כמות המילוי תספיק לכם ל-2 מנות של הבצק. תשתמשו בחצי מהמילוי עכשיו ובחצי השני כשתכינו משלוח מנות לשכנה או לגננת, או תכפילו את המתכון לבצק.