הבוקר קיבלנו בקשה בפייסבוק למתכון פשוט וטעים עם תרד. מיד עלו למירי זיכרונות מהעבר:
“כשהייתי ילדה שדרות ירושלים ביפו היו מעוז הבורקס, וכחובבת בורקס איכותי היה לוקח אותי אבא שלי לסעודת בורקס שכללה את המאפה השבלולי הזה, לידו משקה יוגורט (איירן) וביצה קשה. הבורקס של היום מיוצרים במפעלים והם הרבה פחות טעימים.
המתכון הפשוט הזה עושה כבוד לבורקס של פעם.”
1. להכנת המלית: קוצצים גס את העלים, מאדים במחבת דקה או
שתיים, מניחים על מסננת, מקררים וסוחטים בין כפות הידיים.
2. מעבירים את התרד לקערה גדולה, מוסיפים את כל הגבינות, הקמח,
הביצים, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מעבירים לשק זילוף עם
פייה רחבה.
3. משמנים פיירקס או תבנית חד־פעמית בקוטר של כ־ 24 ס”מ (תבנית
קפיצית לא תצלח למשימה כיוון שאינה אטומה דייה והרויאל עלול
לנזול). מניחים שלושה עלי פילו כך שהם מרפדים בסיס ושוליים.
4. מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומזלפים לאורכו פס מהמלית
ברוחב של כ־ 2½ ס”מ, מגלגלים לנחש ומניחים במרכז התבנית
כתחילתו של שבלול. ממשיכים כך עם 4 עלי הפילו הנותרים ומניחים
בתבנית זה ליד זה ליצירת שבלול.
5. להכנת הרויאל: טורפים יחד את כל החומרים ויוצקים בתבנית
על השבלולים כך שהרוטב ממלא את המרווחים. מפזרים את
הצנוברים מעל.
6. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות ואופים 40-35 דקות או עד
שמתקבל צבע חום־זהוב.
***בעיני, הבורקס טעים עוד יותר ביום שאחרי. הוא סופג טעמים,
ולאחר אפייה נוספת של כמה דקות בתנור חם הוא עוד יותר קראנצ’י.