עוגת בוואריה

FLOWER FINAL
FLOWER FINAL
FLOWER FINAL
אופן ההכנה

כשמתקרב שבועות עוגות גבינה כאלה ואחרות מסתכלות עלינו מכל חלון ראווה של קונדיטוריות ומאפיות, ממלאות גליונים לנשים ומסופי סוף שבוע של עיתונים, מוצגים באתרי בישול. עוגות קלאסיות, עוגות מוס, עוגות ללא אפיה…

נעשה אחרת.

לא נקנה.

נעשה לבד.

כן עוגה קלאסית, כן עוגה לשובעות, כן עוגה ללא אפיה.

קבלו מתכון לעוגה מרשימה ביותר, קלאסיקה של קונדיטוריה עולמית – בוואריה!

 

מסת הבוואריה

14 גר ג’לטין

70 מ”ל מים

להניח בקערה המתאימה למיקרו  ולתת לג’לטין לספוח את המים

7 חלמונים

1/3 כוס סוכר

לערבב בקערה נפרדת

200 מ”ל חלב

500 מ”ל שמנת מתוקה

1/3 כוס סוכר

גרגרי ניל

בסיר להרתיח הכל ביחד. כשרותח לשפוך בזהירות לקערת החלמונים תוך כדי ערבוב (כדי להשוואות בין הטמפרטורות השונות של החומרים), לשפוך בחזרה לסיר ולהחזיר לאש.

לערבב כל הזמן בעזרת מטרפה עד לבעבוע קל (לא להביא לרתיחה).

לחמם את הג’לטין במיקרו עד לקבלת נוזל, לשפוך מעט מהמסה שבסיר לג’לטין המומס, לערבב היטב ,לשפוך חזרה למסה שבסיר ולערבב. להעביר לקערה, כדאי להניח ניילון נצמד על המסה ממש צמוד ולקרר לטמפרטורת החדר.

360 מ”ל שמנת מתוקה

להקציף לקצף רך ולקפל בעדינות עם המסה שבסיר.

בסיס

אם ברצונך בשכבת בסיס ניתן להניח בישקוטים טבולים בקפה / קפה ליקר/ חלב וליקר/ או להכין טורט כבסיס…

יש לצקת את המסה ישירות בתוך התבנית או על הבסיס.

מתכון זה מתאים לתבנית פיירקס מלבנית בגודל 45/35  או בגודל אחר, מה שאומר שהבוואריה תצא בגובה אחר.

יש לקרר היטב – יממה במקרר או כמה שעות במקפיא.

קישוט

לפי הקלאסיקה ניתן לקשט ברוטב שוקולד… רק כדאי שיהיה משובח

ניתן גם להכין רוטב שוקולד חמים ולהגיש עם העוגה בצלחת…

ממש וינטג’ 🙂

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת מתוקה

להמיס במיקרו או להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך על השוקולד, לערבב ולתת להתקרר לפני ההגשה.

רכיבי המתכון

14 גר ג’לטין
70 מ”ל מים
7 חלמונים
1/3 כוס סוכר
200 מ”ל חלב
500 מ”ל שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
גרגרי ניל
100 גרם שוקולד מריר

תוכן לפופ אפ