מתכון לעוגת דבש עם סולת .. וגם טיפ על דבש !
בקערת המיקסר עם מטרפה להקציף את הביצים והסוכר כ3 דק’. הוסיפו את השמנים בהדרגה וערבבו כדקה נוספת. ערבבו את החומרים היבשים ( קמח, אבקת אפייה, סולת וקוקוס ) בקערה והוסיפו למיקסר במקביל למיץ התפוזים עד שהבלילה חלקה ואחידה.
מיזגו לתבניות האפייה את הבלילה.
חממו תנור ל175 מעלות ואפו כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש מן העוגה.
בסיר חממו את הדבש והמים לסירופ עד רתיחה. כשהעוגה חמה חוררו מעט עם סכין ושפכו את הסירופ בין 2 העוגות. העוגה מאוד יבשה בלי הסירופ, זה יראה כמות גדולה אך התוצאה שווה בסוף.
לצנן היטב ולהגיש.
*ממתכון זה ניתן להכין 2 תבניות אינגליש
טיפ דבש – מדוע הדבש שלי מתגבש ? הדבש המיוצר בחודשי האביב נוטה יותר להתגבשות מאשר הדבש הקיצי . אם ברצוננו לשמור על דבש נוזלי יש לשמור אותו בטמפרטורה שלא עולה על 38-40 מעלות . במידה והדבש כן מתגבש ניתן להעביר אותו במסננת עדינה או לחמם לטמפרטורה של עד 38 -40 מעלות .