המאכל הכי פשוט להכנה בחג שבועות הוא פשטידה. אתם מכירים או בשנייה יכולים למצוא עשרות ומאות מתכונים לפשטידה לשבועות.
אנחנו מציעים לכם לשחרר את היצירתיות שלכם. במאמץ קטן והצמדה למתכון של מירי ארזי מ”ספר המתכונים של מתוקה” תכינו ותגישו לאורחים מנה מרשימה וטעימה, מבטיחים שלא יישאר ממנה פירור! קיש בטטה וגבינת עזים מקושט ומוזהב ינצח את כל הפשטידה.
להכנת הבצק:
מניחים את הקמח, המלח והחמאה בקערת מיקסר
מצוידת בוו גיטרה או במעבד המזון ומעבדים במהירות לתערובת
במרקם פירורי. מוסיפים את המים בבת אחת ומעבדים רק עד
שמתקבל גוש בצק. עוטפים בניילון ושומרים במקרר שעתיים.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעיגול בקוטר 30 ס”מ.
מרפדים בו את בסיסה ודופנותיה של תבנית פאי מסולסלת בקוטר
26 ס”מ. מסירים את עודפי הבצק בעזרת סכין חדה או גלגול של
מערוך מעל השפה. מעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה.
בזמן שהבצק מתקרר נכין את המלית — נניח את קוביות הבטטה
בסיר עם מים ונבשל עד ריכוך. (כדאי בסיר אחר להכין עכשיו גם
את הבטטות לקישוט, ראו מטה.)
נחמם תנור ל־ 160 מעלות ונעשה לבצק “אפייה עיוורת”, כלומר אפייה
של הבצק ללא המלית. איך? נוציא את התבנית עם הבצק מהמקפיא,
נניח על הבסיס והדפנות נייר כסף ונמלא ב”משקולות” (כמו גרגרי
חומוס או שעועית). נאפה כ־ 30-20 דקות עד שהבצק מזהיב.
במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הבטטה יחד עם גבינת העזים,
מוסיפים את כל יתר חומרי המלית ומערבבים. מעבירים לקלתית
האפויה חלקית ומיישרים.
קולפים את הבטטות לקישוט, מבשלים במים חמים עד שהתרככו
קלות (!). פורסים לפרוסות דקות. פורסים את גבינת העזים הנותרת
בעזרת פורס ביצים (מומלץ לצנן 5 דקות במקרר לפני הפריסה),
מסדרים פרוסות גבינה ובטטה כמניפה, מברישים קלות בשמן זית.
מחממים תנור ל־ 160 מעלות ואופים כ־ 30 דקות.
*דוגמה להצעת ההגשה בתמונה